Debitare CNC

Tăierea cu plasmă

Se numeşte plasmă o stare a gazului ionizat la temperaturi ridicate, conducătoare de electricitate care conţine particule pozitive şi negative, totodată atomi şi molecule săturate. Pentru a produce plasmă, adică de a aduce gazul în stare ionizată, este nevoie încălzirea ei la o temperatură foarte înaltă, ori de prezenţa unui câmp electromagnetic puternic.

Tăierea cu plasma este un proces de tăiere termic în care se utilizează procedeul arc-scurt.Tehnologia de tăiere cu plasmă se foloseşte la debitarea metalelor din anii 1950. Metoda cea mai uzuală este debitarea cu jet de plasmă.Arcul este creat atunci când fluxul de curent electric se îndreaptă dinspre catod (electrodul non-topire) către anod, adică piesa de debitat, conductoare electric. Energia necesară topirii piesei de prelucrat este asigurată de pe de o parte de jetul de plasmă, pe de altă parte de arcul electric. Datorită arcului electric gazul din plasma se dizolva parţial şi se ionizează se transforma în conductor electric – ca apoi în urma densităţii de energie şi a temperaturii ridicate se îndreaptă către piesă în lucru cu multiplul vitezei sunetului. În momentul în care jetul de plasmă concentrat de mare energie ajunge pe suprafaţa piesei de prelucrat, moleculele se reunesc din nou, astfel încât energia stocată şi eliberată din arc topeşte şi parţial evapora materialul.

În plus, energia cinetică mare a fascicului plasmatic permite evacuarea materialului topit.

Avantaje şi dezavantaje

Debitarea cu plasmă, spre deosebire de debitarea flacără de oxigen, este adecvat nu numai în cazul oţelurilor a căror temperatura de topire este mai scăzută decât a materialului de prelucrat, ci la toate materialele care sunt conductoare de electricitate. Această tehnologie poate fi aplicată cu uşurinţă la debitarea tablelor groase înalt aliate, cât şi la debitarea tablei de aluminiu de până la 160 mm. Popularitatea ei constă în principal în eficienţă tăierii. Este caracterizată de viteze mari de tăiere – deoarece energia dezvoltată de arcul de plasmă este superioară faţă de tăierea oxi gaz – (chiar 9m/min) într-un timp scurt (nu necesită preîncălzire). Pot fi tăiate toate tipurile de materiale metalice. Se formează tensiuni şi deformaţii mult mai mici decât la tăierea oxi gaz. În cazul tablelor subţiri, unde sunt impuse rosturi mici şi margini stricte, tăierea cu laser poate fi mai avantajoasă , dar acest lucru se întâmplă în proporţie mică pe scară industrială. În general, cu cât este tabla mai groasă , cu atât sunt costurile de tăiere mai avantajoase. De exemplu, dacă ne raportăm la oţeluri, de la gama de 3 mm în sus plasma este mai puţin costisitoare, în timp ce la oţeluri înalt aliate de la grosimi de 8 mm pot scădea costurile de tăiere chiar de cinci ori.

Cel mai mare dezavantaj consta în faptul că în timpul tăcerii, datorită temperaturii înalte se poate modifica sau chiar deteriora structura materialului – se extinde mult ZIT (ZONA INFLUENŢATA TERMIC) .Tăierea cu plasma nu se poate utiliza în cazul unor debitări precise, contururi complexe. Un alt dezavantaj este impactul asupra mediului – noxe ridicate, precum şi faptul că suprafaţa debitată necesita de obicei prelucrări ulterioare.

Debitare CNC